Scout's clubhouse St. Georg in Ottobrunn

Ottobrunn

The new scouts’ house is situated in a small wood, close to a school. The structure barely touches the ground.

The building is entered through a tent-like, protected area below the upper floor. There, raised up from the ground and into the trees, is the main area for meetings, communication, for play and cooking. The broader of two stairs form something like an arena, connecting the light and spacious upper floor to the shadowy, weatherproof area on the ground floor. Thus, the developing space continuum unites the Inside with the Outside, creating a multitude of locations, situations and qualities that can be used by groups of all ages in different ways.

The house is build with a wood frame construction. The exterior skin is made of translucent acrylic glass panels. At some points the front is opened up through ample glass elements towards the surrounding trees.